5 Aralık 2010 Pazar

2011 Pirelli Calendar

 Chanel’ın baş tasarımcısı Karl Lagerfeld’in 2011 Pirelli takvimi için kolları sıvadığını duymayan kalmamıştır artık. Çekim yapıldığından beri Olymposlu tanrılar birbirini çekiştiriyor ve kendilerini modellerle kıyaslıyorlar. Ayrıca duyduğuma göre Mısırlı tanrılar bu çekim yüzünden yunan tanrılarını oldukça kıskanmış. Hatta geçen Afrodit ile Hera’yı ziyarete gelen İsis’in devamlı kıskançlık belirtileri gösterip durduğu söyleniyor. Afrodit ile Hera da pek boş durmamış hani İsis’in bozulduğunu fark edince devamlı konuyu takvime getirip durmuşlar.

 Günler önce haberi teyzemin çiftliğinde izlediğimde çok sevinmiştim. Fakat eve geldiğimde yaşadığım bir kaç talihsiz olay sonrasında tüm yazma isteğimi kaybettim. Konu antik yunan tanrıları ve efsaneleri olduğundan basit bir yazıyla da geçiştirmeye gönlüm bir türlü elvermedi ve böylece konu uzadıkça uzadı. Ama konu mitolojiydi benim konumdu yazmazsam da olmazdı.

 Öncelikle size takvimin her bir karesini gösterip altına açıklamalarını yapmak isterdim ama Apollo Boy bu yazıyı benim yerime yazıp blogunda paylaştığından dolayı size linki verip ordan okumanızı tavsiye edeceğim. Yazıyı okumak ve görselleri görmek için burayı tıklayınız.

 Yinede çekimden biraz bahsetmek istiyorum. Çekim 36 kare ve 24 farklı hikayeden oluşuyor. Çekimin en can alıcı noktası tabi ki ünlü oyuncu Julianne Moore’un da takvim için poz vermesiydi. Julianne Moore’un ismini duyduğumda hangi tanrıyı canlandıracağını tahmin etmek zor olmadı. Baş tanrıça Hera’dan başka bir isim olsaydı ayıp olurdu hani. 

 Çekimin fotoğrafları ve daha fazla ayrıntı için dediğim gibi apollo boy’un bloguna bakabilirsiniz. Tabi ki bu kadar yazıp bloguma bişey koymamak büyük rezillik olur bu yüzden Pirelli takviminin kamera arkası görüntülerini ve çekim görüntülerinin derlendiği bir video koyuyorum iyi seyirler.


5 yorum:

  1. :)) bi dahakine mitoloji temalı bişey bulursak olmadı konuyu paylaşalım senle :P

    YanıtlaSil
  2. hahah :D:D ya yazmazsam olmazdı ama :D blogumun ismi olympos magazine :D

    YanıtlaSil
  3. bu arada sana teşekkür etmem gerek .. beni büyük bi yükten kurtardın resimlerin açıklamalarını yapmaktan vs vs ... kaç gündür felaket durumdayım bloga bişey yazacak durumda değilim son yazıları resmen zorlayarak yazıyorum kendimi ... bide blogumun ismi ortada bu konuyla ilgili bişey yazmasaydım gidipte kendimi köprüden atmam gerekirdi ...

    YanıtlaSil
  4. önemli bir şey yok ya ? :/

    YanıtlaSil
  5. dönem dönem girdiğim bunalım ve yorumda anlatamayacağım bi kaç özel olay ... =/

    YanıtlaSil